SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerry ve Lavrov Ukrayna’yi görüştü

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerry ve Lavrov Ukrayna’yi görüştü

ABD Dişileri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki krizi ele almak için Cenevre’de bir araya geldi.

Görüşme, 2 Mart tarihinde basına kapalı şekilde BM İnsan Hakları Konseyi 28. dönem toplantısının sürdüğü Cenevre'de yapıldı.

Görüşme öncesinde Kerry ve Lavrov el sıkıştı, ancak basına herhangi bir açıklama yapmadı.

Daha önce ABD Dişileri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un görüşmede Ukrayna’nın doğusundaki durumu ve Rusya’nın muhalif lideri Boris Nemtsov’un cinayeti konusunu ele almalarının planlandığı açıklandı.

John Kerry, Rusya'nın muhalif lideri, Yeltsin döneminde Rusya Başbakan Yardımcılığı yapmış Boris Nemtsov’un Moskova merkezinde öldürülmesinden şoke olduğu ve üzüldüğünü dile getirdi.

Nemtsov’un Rusya’da reformlar gerçekleştirerek Rusların ülke hayatına daha fazla katılımını sağlamak istediğini belirten Kerry, Nemtsov’un yokluğunun Rusya’da ve tüm dünyada çok hissedileceğini kaydetti.

Rusya'nın muhalif lideri, Boris Yeltsin döneminde Rusya Başbakan Yardımcılığı yapmış Boris Nemtsov, 27 Şubat tarihinde Moskova’da öldürüldü.

Nemtsov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım ilhakına ve Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırısına karşı çıkıyor ve Putin’in saldırgan politikasını eleştiriyordu.

Ukrayna’da hem Ukraynalı askerler hem teröristler cephe hattından ağır silahları geri çektiğini açıkladı. Ancak Direniş Grubu’nun verilerine göre teröristler silah çekilişinin taklidini yapıyor.

Minsk’te 12 Şubat tarihinde imzalanan Barış Anlaşması, Ukrayna’nın doğusunda cephe hattından ağır silahların geri çekilmesini, esir değişimini öngörüyor. Ancak anlaşmada yer alan maddelerin hiçbiri tam olarak yerine getirilmedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.