SON DAKİKA
Hava Durumu

Kiev Patriği Filaret: 'Putin, Hitler’in yolunda'

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2014 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2014 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kiev Patriği Filaret: 'Putin, Hitler’in yolunda'

Ukrayna Ortodoks Kiliselerin Başkanı Patrik Filaret, Ukrayna’nın Den (gün) gazetesine verdiği röportajda Putin’in Hitler yolunda olduğunu söyledi.

Patrik Filaret: “Putin’in milliyetçiliğini Hitler’in faşizmi ile karşılaştırmak istemiyorum, fakat Putin’in Hitler’in yolunu izlediğini tüm dünya görüyor. Hitler de, Alman halkının birleşmesini neden göstererek Avusturya’yı işgal etti, Çekoslovakya’daki Almanları ‘korumak’ için de Südet’i aldı. Aynı şekilde Vladimir Putin de, Ukrayna’da rahat yaşayan ve korunmaya muhtaç olmayan Rusları ‘korumak’ amacı ile Kırım’a saldırı düzenledi. Hitler SSCB’ye saldırdığı gibi Putin Kırım’a saldırdı.

SSCB 1941 yılında haklı idi. Şimdi de hak Ukrayna’nın tarafında. O zaman dünya, saldırıya uğrayan SSCB’nin yanında idi, şimdi saldırı kurbanı olan Ukrayna’yı tüm dünya destekliyor.

Hitler’in saldırısı nasıl bitti? Hitler yenilgiye uğradı ve onu destekleyen Almanlar onlarca sene boyunca utançtan dolayı başlarını kaldıramıyordu. Aynı kader Putin’i ve Rus halkını bekliyor. Daha doğrusu, Rus halkından şimdi Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını kutlayan kesim utanç içinde olacak.

Neden böyle olacak? Çünkü Tanrı haksızlığın tarafında olmaz. Putin ve Kremlin yönetimi haksızlık ve zulme battığı için Tanrı onları cezalandıracak” dedi.

Ukrayna Patriği Filaret, Moskova Patriği Kiril’in Kırım’a yönelik davranışını yorumlarken: “Kiril, bir Patrik ve din adamı olarak hakkı desteklemeli. Kırım’ın saldırıya uğradığını tüm dünya görüyor. Patrik Kiril, Putin’i etkileyemiyorsa bile Putin’in yanlış yaptığını söylemeli. Moskovalı Metropolit Filip, Korkunç İvan’ı yaptığı haksızlıklar ve zulümden dolayı uyarıyordu. Ama Patrik Kiril bunu yapmıyor, yani onun günahı var.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.