SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgız milletvekilinden onurlu davranış

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2011 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2011 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgız milletvekilinden onurlu davranış
BİŞKEK (QHA) - Kırgızistan Parlamentosu (Jogorku Keneş) Ata Meken Partisi Milletvekili Gülasal Sadırbayeva, genel kurul toplantısında bulunmayan grup milletvekilleri adına oy kullanmayacağını bildirdi.

Kırgız ulusal haber ajansı Kabar'ın haberine göre, bugün parlamento kürsüsünde konuşma yapan Gülasal Sadırbayeva, Ata Yurt (Ata Jurt) partisinden bazı milletvekillerini hiç genel kurul toplantılarında görmediğini kaydederek, "Basının kameraları beni milletvekilleri sırasında tek başına yalnız olarak otururken çekti. Akşam haberlerinde bunu gösterecekler. Jogorku Keneş adına utanç duyuyorum. Basının bunu çekmeye ve yayınlarında bunu göstermeye hakkı var. Şu andan itibaren partimdeki diğer milletvekilleri adına oy kullanmayacağın." şeklinde konuştu.

Milletvekili Turatbek Madılbekov, Sadırbayeva'ya destek vererek, milletvekillerinin maaş aldıklarını ve tüm toplantılara katılmak zorunda olduklarını belirtti. Madılbekov, "3 saatten fazla iş başında olmayan bir elemanın işten kovulabileceğini bildiren iş kanununa niçin sıradan vatandaşlar uymak zorunda olsun? Bu kanun milletvekilleri için de mi bir şey ifade etmiyor?" dedi. Madılbekov, parlamentonun işleyiş düzeninin milletvekillerinin tüm grup adına oy kullanabilmesine izin vermediğini de kaydetti.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.