SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı kendi partisini kurmaktan vazgeçti

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2007 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2007 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Cumhurbaşkanı kendi partisini kurmaktan vazgeçti
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev, kendisinin gerçekleştirdiği reformları destekleyecek bir partiyi kurma fikrinden vazgeçti.

Bakiev 26 Eylülde Çuyski bölgesine yaptığı ziyarette, “Ben devlet başkanı olarak tüm partilere eşit şekilde yaklaşmalıyım. Bu nedenle ben herhangi bir partinin başkanlığını yapamam ve buna da hakkım yok. Benim, devletin politikasını yükseltecek, sorumluluk taşıyan, aktif ve etkin bir partiye destek vermem ise başka mesele.” dedi. Partilerin kendisine karşı kurdukları birlik hakkında ise bu partilerin ülke meseleleri hakkında sorumluluk almaktan kaçıp sadece iktidarı eleştirdiklerini kaydetti.

Cumhurbakanı, “Eğer halk referandum ile yeni Anayasayı kabul ederse yeni parlamento sadece siyasi partilerin üyelerinden oluşacak. Biz siyasi partilerin güçlü, sorumluluk sahibi ve daha büyük entellektüel potansiyele sahip olmasını isterdik. Partiler halka kendi ekonomik kalkınma programlarını ve sosyal problemlere karşı uygulayackları çözümleri gösterebilmeliler.” kaydetti. Cumhurbaşkanı ayrıca siyasi partilerden milletvekili adayı olabilmek için bazı kriterlerin olacağını da kaydetti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, 19 Eylülde yaptığı halka seslenişinde 21 Ekimde yapılacak Anayasa referandumuna yönelik bir partinin kurulmasını istediğini belirtmişti.

Çeviri: Aydın Pazarcıklı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.