SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan milli gelirin üçte birini eğlenceye harcıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2013 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan milli gelirin üçte birini eğlenceye harcıyor

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Kamila Taliyeva Kırgızistan’da şölenlerin (toy) düzenlenmesi için her yıl 2 milyar doların harcandığı açıkladı. Bu rakam Kırgızistan GSYİH’sinin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Kırgızistan’ın resmi haber ajansı Kabar’ın haberine göre Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Kamila Taliyeva, 24 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada Kırgızistan’da çeşitli şölen, kutlama ve törenlere harcanan para miktarı her yıl arttığını bildirdi. Kamila Taliyeva, “Hükümet böyle faaliyetlerin yapılmasına karşı değil ama biz, paraların rasyonel ve amaca uygun olarak harcanmasını istiyoruz. Ancak vatandaşlara bu amaçlara ne kadar para harcaması gerektiğini söylemeye hakkımız yok, herkes gereksiz harcama yapmamasına dikkat etmesini isterdik” dedi.

Kamila Taliyeva, böyle büyük harcamalardan dolayı devlet fakir devlet olarak kalmaya devam etmekte olduğunu öne sürerek, “Gerçek hayatta gördüğümüz gibi böyle kutlamaların, şölenlerin yapılması için insanlar kredi alıyor ve sonra bu krediyi kapatamıyor” diye kaydetti.

Kamila Taliyeva, yetkili memurları bu konuya ilişkin kamuoyunun düşüncesini öğrenmek ve halk geleneklerini incelemek için özel çalışma grubu oluşturmakla görevlendirdi.

Kırgızistan’ın GSYİH’si 2012 yılında 304 milyar som (yaklaşık 6,2 milyar dolar) oluşturdu. Kamila Taliyeva’nın açıkladığı eğlence harcaması Kırgızistan’ın 2013 yılı bütçesinin gider bölümünü karşılayabilecek büyüklükte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.