SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım, Avrupa siyasetin gündeminde kalıyor”

Avrupa Konseyi’nin Bakanlar Komitesinin toplantısında Kırım konuşulacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım, Avrupa siyasetin gündeminde kalıyor”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Özel Görevler Elçisi Dmitriy Kuleba, Kırım Tatar Sürgünün yıldönümünde 18 Mayıs tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Avrupa Konseyi’nin Bakanlar Komitesinin toplantısının düzenleneceğini bildirdi.

Kırım Tatar Sürgünün 72’nci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen basın toplantısı sırasında konuşan Kuleba, söz konusu Bakanlar Komitesinin toplantısında Kırım meselesinin de geniş bir şekilde ele alınacağını açıkladı.

Toplantıya Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin’in de katılacağını anlatan Kuleba, “Şüphesiz ki, Kırım meselesi değinmekle yetinmeyip konuşmamızda ve etkinlik çerçevesinde yapılacak iki taraflı görüşmelerde detaylı bir şekilde ele alınacak” diye kaydetti.

Bunun yanı sıra 29 Haziran tarihinde Cenevre’de BM İnsan Hakları Konseyi’nde Ukrayna konusu ile ilgili interaktif diyalogun gerçekleştirileceğini bildiren Kuleba, diyalog sırasında en önemli maddesinin, Kırım’da insan hakların ihlalleri konusunun olacağını ifade etti.

Kuleba, “Biz, dış politikada Kırım konusunun kaybolmasına, hatta gölgede kalmasına vermeyeceğiz. Çünkü bu konu, devletimizin milli güvenlik konusudur. Bizim, işgal edilen Kırım’ı korumamız gerekiyor” diye konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.