SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Başkurdistan ile işbirliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 06:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Başkurdistan ile işbirliği yapacak

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov ile görüşen Başkurdistan Cumhurbaşkanı Rüstem Hamitov, Başkurdistan’ın Kırım’a yardım etmek istediğini söyledi.

Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Karasupazar (Belogorsk) bölgesinde gaz şebekesinin kuruluşunu üstlenmesi, tarım ve kamu hizmetleri alanına yardım yapması hedefleniyor.

Rüstem Hamitov, Başkurdisan’ın başkenti Ufa ile Kırım arasında uçak seferlerinin başlatılması, Sabantuy bayramını ortaklaşa düzenlemeyi, çocukları yaz tatil için Kırım’a göndermeyi planlandıklarını açıkladı.

Başkurdistan Cumhurbaşkanı Rüstem Hamitov, "Kırım’a yardım etmek onur verici, Kırımlıların ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz, problemler var ve onlar çabuk çözülmeli. Başkurdistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu’nun güçlü ve kuvvetli bir bölgesi. Sahip olduğumuz her şeyi, himayemiz altında olan Karasupazar bölgesi dahil olmak üzere refahı iyileştirmeye ve ekonomiyi kalkındırmaya yönlendireceğiz. Düzenli, sırayla çalışacağız ve başarıya ulaşacağıZ" dedi.

Başkurdistan heyetine “sözde değil işte gösterdiği” yardım için teşekkür eden ve Kırım Hükümetinin, tüm ortak projelerin gerçekleştirilmesinde yardım göstermeye hazır olduğunu kaydeden Sergey Aksyonov, "Kırım Cumhuriyeti, şimdi daha önce hiç olmadığı kadar yardıma ihtiyaç duyuyor, çünkü geçiş dönemindeki mevcut durum çok zor. Rüstem Hamitov’a, Kırım’ı ziyaret etmeye vakit buldukları için teşekkür ediyorum. Başkurdistan Cumhuriyeti, zirai faaliyetlerin, Karasupazar bölgesi anaokullarının çalışmalarının düzenlenmesinde sözde değil işte yardım ediyor" şeklinde konuştu.

Görüşme sonunda Başkurdistan Cumhurbaşkanı Rüstem Hamitov ve Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, bölgeler arası ticari ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik, sosyal ve kültürel işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Taraflar birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.