SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım bu yıl para alamayacak

Rusya’nın, işgal ettiği Kırım’ın gelişimi için tahsis edeceği 23 milyar ruble 2017 yılına ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım bu yıl para alamayacak

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, Federal Kalkınma Programı çerçevesinde Kırım’ın gelişimi için 23 milyar rublenin (338 milyon dolar) tahsis edilmesinin en az 2017 yılına kadar ertelendiğini açıkladı.

Akmescit‘de (Simferopol) yapılan toplantıdan sonra konuşan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, “Büyük rakamları kaydırma kararı aldık, 2017 ve sonraki senelere. Söz konusu rakam 23 milyar ruble. Verilen bu karardan başka bir değişiklik olmayacak.” diye açıklama yaptı.

Geçen sene içinde Kırım’da 4.5 milyar ruble, yani Federal Kalkınma Programı çerçevesinde tahsis edilen fonunun yüzde 20’si kullanıldı.

Ulyukayev, “Fonun belli oranda kullanılması büyük reorganizasyon (yeniden organize etme) ve diğer şeylerden kaynaklanıyordu. Şu an bu sorun tamamen ortadan kaldırıldı.” dedi.

Daha önce Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov, 18 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, 2015 yılında Kırım’a Federal Kalkınma Programı çerçevesinde vaat edilen finansmanın sağlanmadığını söylemişti. Bunun üzerine işgal edilen Kırım için Federal Kalkınma Programı çerçevesinde tahsis edilen parayı idare edemedikleri için Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Başsavcılığa Kırım yetkililerini denetleme talimatı vermişti. Bunun üzerine Medvedev'in talimatıyla Kırım yetkililerini denetleyecek olan Federal Komisyon oluşturuldu.

Rusya Bakanlar Kurulu'ndan Kırım için 1,98 milyar ruble (28 milyon dolar) tahsis edildi, ancak bu paranın nereye harcandığı hala belli değil.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.