SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da Anayasa Günü kutlandı (FOTO, VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da Anayasa Günü kutlandı (FOTO, VİDEO)
Bundan 16 yıl önce Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna’nın ilk Anayasasını kabul etti. Bu Anayasa, bağımsız Ukrayna’nın hukuki temelleri ile bütünlüğünü belirledi. O tarihten itibaren, her yıl 28 Haziran'da Ukrayna Anayasa Günü kutlanıyor.

Akmescit’te 28 Haziran Anayasa günü, Kırım Parlamentosunda yapılan toplantıyla kutlandı. Toplantıya, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım Başbakan Yardımcısı Georgiy Psaryov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Kırım Temsilcisi Viktor Plakida ve milletvekilleri katıldı.

Vladimir Konstantinov, Ukrayna Anayasası’nın ulusal yasama ve yasaların uygulamasının temeli olduğunu, demokratik özgürlüklerini savunduğunu söyledi. Konstantinov, “Anayasa, yüksek hukuki güç sahibi olup, vatandaşların hak ve özgürlüklerini garanti ediyor. Anayasa, Ukrayna’nın siyasi, hukuki, ekonomik sisteminin temellerini belirler. Anayasa, bağımsız Ukrayna devletinin hukuki düzenlemesini tamamladı.”dedi. Konstantinov, toplantıya katılanları Anayasa’nın kabul edilmesinin 16.yıldönümü dolayısıyla tebrik etti.

Kırım Başbakan Yardımcısı Georgiy Psaryov, Ukrayna Anayasasının kabul edilmesiyle bağımsız, demokratik ve gelişmekte olan bir devletin kurulması için temel atıldığını dile getirdi. Psaryov, Ukrayna Anayasasının kabul edilmesinin toplumu birleştiren faktör olduğunu söyledi. Psaryov, “Ülkenin anayasası, ulusal kalkınmanın önceliklerini ve devlet politikasını belirler. “dedi. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı adına konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Kırım Temsilcisi Viktor Plakida, Ukrayna Anayasasının kabul edilmesiyle hukukun üstünlüğünün onaylandığını söyledi. Plakida, “Anayasanın kabul edilmesiyle insan hayatı, sağlığı, şerefi ve onuru, özgürlüğü ile güvenliği, en yüksek sosyal değer olarak ilân edildi.”dedi.

Törende başarılı ödüller verilirken 6 çocuk annesi olan Şevkiye Kadırova’ya “Kahraman Anne” unvanı verildi.
Susana Üseynova, Emin Sadıkov, Osman Bayramaliyev
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.