SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da askerliğe çağrılma kuralları

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da askerliğe çağrılma kuralları

Rusya Federasyon Konseyi, Kırım ve Sivastopol sakinlerinin askerliği erteleme ve askerlikten muaf tutulması için özel kuralları öngören yasayı onayladı.

Rusya Federasyon Konseyi’nin 25 Mart tarihinde onayladığı yasaya göre, daha önce Ukrayna mevzuatına göre sağlık nedenlerinden dolayı askerlikten muaf tutulan gençler, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik yapmaktan da muaf olacak. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik yapanlar veya Ukrayna mevzuatında öngörülen nedenlerden dolayı askerlikten muaf olanlar da askere çağrılmayacak.

Bunun dışında yasa, daha önce askerliği erteleyen Kırım sakinlerinin Rusya Silahlı Kuvvetleri’nde askerliği ertelenecek. Ayrıca 1 Nisan 2015 tarihi itibarıyla Kırım’daki eğitim kurumlarında eğitim görmekte olan vatandaşların askerliği ertelenecek. Söz konusu durumda erteleme süresi, eğitim programının devlet lisansı olup olmamasına bakmadan 1 Eylül tarihine kadar uygulanacak.

Kırım’daki eğitim kurumlarında 1 Nisan 2015 tarihinden sonra eğitim görmeye başlayacak gençleri askerliğini ertelemesi için Rusya kanunlarına göre ilgili eğitim programının 1 Eylül 2016 tarihine kadar devlet lisansı alması gerekiyor. Bunun dışında Ukrayna’daki eğitim kurumlarından mezun olan ve tez yazan gençler tezi savunana kadar askerliğe alınmayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.