SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da atamalar – Bariyev: ''İktidar halka hesap vermeli''- TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2010 06:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2010 06:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da atamalar – Bariyev: ''İktidar halka hesap vermeli''- TEKRAR
Kırım Özerk Cumhuriyetindeki yüksek makamlara Donetskli yöneticilerin atanması üzerine basın toplantısı düzenleyen Kırım Siyasi Analiz ve Tahmin Merkezi Başkanı İskender Bariyev, “Biz, iktidarın halka hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Kırım halkının iktidarı her zaman kontrol etmesi gerekir” dedi.
Kırım Siyasi Analiz ve Tahmin Merkezi Başkanı İskender Bariyev ve yardımcısı Ayder Bektaş, 24 Martta Akmescit’te (Simferopol) yaptıkları basın toplantısında Kırım’da yeni atamaları öngören Kırım Özerk Cumhuryeti Verhovna Radasının (Kırım Parlamentosu) 17 Mart tarihli kararının analizini açıkladılar.
Ayder Bektaş, analizin bu kararın Kırım halkının sosyoekonomik ihtiyaçlarını ne kadar karşıladığı ve gelecekte Kırım’daki siyasi durumu ne derece etkileyeceğinin araştırılması amacıyla yapıldığını söyledi. Bektaş, “Analiz sonucunda biz, yeni hükümet belirlenirken siyası mantık prensibine dayanılmaması gerektiği fikrine vardık. Bize göre yeni hükümet, iktidarın esas fonksiyonlarından yola çıkılarak organizasyon yapısı reel ihtiyaçlara dayanarak kurulmalı. Çünkü devlet yönetim fonksiyonları organizasyon yapısını (hükümeti) belirler” dedi.
Kırım Parlamentosu, 17 Martta aldığı kararlarla Kırım Özerk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Vasiliy Cartı Başta olmak üzere Kırım Emniyet Müdürü ve Kırım Savcılığı görevlerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç gibi Donetskli Bölgeler Partisi üyelerini atamıştı.
Niyara Nagayeva - Osman Bayramaliyev


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.