SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da çocuklar gergin ortamdan sporla uzaklaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da çocuklar gergin ortamdan sporla uzaklaşıyor

Rusya’nın işgali altındaki Kırım’da yaşam devam ediyor. Kırım Tatar Türkleri, çocuklar için çeşitli sportif müsabakalar düzenleyerek onların stresli ortamdan olumsuz etkilenmesini engellemeye çalışıyorlar.

Kırım’ın başkenti Akmescit’te Kırım Tatar dilinde eğitim veren okullar arasında İsmail Gaspıralı anısında futbol şampiyonası yapıldı. Bir diğer turnuvada ise çocuklar Kırım Tatarlarının geleneksel sporu kuşak güreşinde mücadele verdi.

Akmescit bölgesi Temelli köyünde Kırım Tatarca eğitim veren okullar arasında ünlü Kırım Tatar eğitimcisi İsmail Gaspıralı anısına Mini Futbol Şampiyonası yapıldı.

Emel Derneğinin desteğiyle Kırım Tatar Milli Meclisi tarafından organize edilen futbol turnuvasına 10 takım katıldı.

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Seydamet Yagyayev, “İki aydır halkımız facialı günler yaşadı. Buna rağmen Meclisimizin spor ve gençlik idaresi bir gün bile durmadı. Devamlı hareket içindeyiz, iki aydır idaremiz gençlerle beraber çalışıyor. Bu facialar bizim çocuklarımızı etkilemesin diye çeşitli yarışmalar yapıyoruz” dedi.

Aynı gün Akmescit’te çocuklar arasında Kırım Tatar Milli Güreşi Şampiyonası yapıldı. Yarışma, Kırım Tatar Robin Hood’u olarak bilinen halk kahramanı Alim Aydamak’a adandı.

Kırım Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Enver Hüseyinov,“Bizim maksadımız bizim çocuklarımızı, gençlerimizi spora çekmektir. Onların sağlıklı, sağlam millet olması gerekir. Sağlam millette sağlam fikir olur diyorlar. Sağlam fikir olursa hem nüfusumuz artar hem de kendimizi korumaya çaremiz olur” şeklinde konuştu.

Yarışmaya Kırım’ın farklı bölgelerinden 8-14 yaş arası 300’den fazla güreşçi katıldı. Küçük sporcular izlenimlerini paylaştı.

51 kilogram galibi Fevzi Mahmutov, “Bugünkü yarışmayı çok beğendim. Dışarıdan bakanlar bunun kolay olduğunu düşünüyor, ama gerçekte şampiyon olmak zor. Şampiyon olmak için çok çalışmak, antreman yapmak gerekiyor” dedi.

Yarışmanın galipleri kupa, madalya ve diplomalarla ödüllendirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.