SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da insan hakları ihlalleri Estonya’da görüşüldü

Refat Çubarov, Tallinn’de düzenlenen Uluslararası İnsan Hakları Konferansı’na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da insan hakları ihlalleri Estonya’da görüşüldü

Estonya’nın başkenti Tallinn’de 11-12 Aralık tarihlerinde her yıl Estonya Cumhurbaşkanı himayesi altında düzenlenen Uluslararası İnsan Hakları Konferansı gerçekleştirildi. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, konferans çerçevesinde “Ukrayna ve İnsan Hakları: İşgal ve İlhak Edilen Bölgelerdeki Durum” konusunun ele alındığı bir toplantının düzenlendiğini bildirdi.
 
Konferansın söz konusu toplantısına Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, askeri gazeteci, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nin Terörle Mücadele Konularından Sorumlu Sözcüsü Anrey Lısenko ve gazeteci Yuriy Butusov katıldı.
 
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, konferansa katılması yanı sıra Estonya Parlamentosu Başkanı Eiki Nestor, Estonya-Ukrayna Parlamentolar arası milletvekili grubu Başkanı, Estonya Savunma Kuvveleri’nin eski Komutanı Johannes Kert ile bir araya geldi. Estonya Dışişleri Bakanlığı’nda Estonya Dışişleri Bakanlığı Dış Ekonomik Faaliyetler ve İşbirliği Geliştirme Departmanı Başkanı Urey Seilental ve Uluslararası Kuruluşlar Bölümü Başkanı Karmen Laus ile görüşmeler yapıldı.
 
KTMM Başkanı Refat Çubarov, “Görüşmeler sırasında ele alınan esas konular arasında Kırım, Kırım'daki insan haklarının durumu, Kırım Tatarlarının durumu, siyasi tutuklular, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısına mücadeleye yönelik Ukrayna ve Estonya’nın eylemlerinin koordinasyonu, Kırım’ın işgalden kurtarılması talebiyle Rusya’ya karşı uluslararası yaptırımlar konusunda karşılıklı temaslar yer aldı” diye bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.