SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da KTMM etkinliğine yine yasak

Akmescit yönetimi, acil durumu yasak gerekçesi olarak gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da KTMM etkinliğine yine yasak

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla geleneksel olarak miting düzenlemeyi planlıyordu.

KTMM, önceden Akmescit şehir yönetimine Sevastopolskaya sokağında savcılık binasının önünde siyasi tutukluların serbest bırakılması ve siyasi baskılara son verilmesi talebiyle eylem organize etme izni için başvurdu.

KTMM Basın Servisi'nin konuyla ilgili açıklamasında, "Fakat beklendiği gibi, eylem organizatörleri toplu gösterilerin yasak olduğu gerekçesiyle ret cevabı aldı" denildi.

Öte yandan, Rus yönetimi yanlıları, 27 Kasım 2015 tarihinde Akmescit'in merkez meydanında Türkiye karşıtı eylem düzenlediler ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuklasını yaktılar. 1 Aralık tarihinde ise işbirlikçi Kırım Tatarlarının mitingi düzenlenmesi gerekiyordu, ancak belirtilen eylemci sayısını toplayamayacağını anlayan organizatörler eylemi iptal ettiler.

KTMM temsilcileri, insan haklarının sağlanması imkanları  konusunda benzer çifte standartların günümüzde Kırım'da her yerde uygulandığına dikkat çekti.

Akmescit yönetimi, enerji ablukası nedeniyle Kırım'da ilan edilen acil durum nedeniyle 22 Kasım 2015 tarihinden itibaren aksi bir karar alınana kadar tüm toplu etkinlikleri iptal etme kararı almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.