SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım’da Müslümanlara yönelik terör artıyor”

Kırımoğlu, FSB'nin bu yöntemle Kırım Müslümanlarını işbirliğine zorlamaya çalıştığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım’da Müslümanlara yönelik terör artıyor”

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin tehdit ederek Kırım Müslümanlarını işbirliğine zorlamaya çalışıtığını öne sürdü.

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, RBK-Ukrayna haber sitesine verdiği demeçte, “Bu kaçırma değil, birkaç mümini götürdüler, sorguladılar ve serbest bıraktılar. Bu artık sıradan olay: götürüyor, denetliyor, sorguluyorlar, işbirliğine zorlamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Müslümanlara karşı uygulanan baskıların artmaya devam ettiğini söyleyen Kırımoğlu, “Orada terör o kadar arttı ki, artık FSB çalışanları camilerde verilecek vaazlar için metinler hazırlıyor” şeklinde açıklama yaparak FSB’nin Kırım’daki camileri kapatma tehditlerine başladığını kaydetti.

Bugün, 6 Mayıs tarihinde avukat Emil Kurbedinov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit’in Molodöjnoye kasabasında  Rus kolluk kuvvetlerinin camiye Cuma namazı sonra baskın düzenleyerek 100’den fazla Müslümanı zorla alıp götürdüğünü bildirdi. Daha sonra Rus polisinin Müslümanları bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Kurbedinov, Müslümanlara karakola gelme talimatı verildiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.