SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da olağanüstü kontrole Kremlin'den onay

Vladimir Putin, Kırım’da hükümet izni olmadan denetimlerin yapılmasına izin verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da olağanüstü kontrole Kremlin'den onay

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, "(Sözde) Kırım Federal Bölgesinin Geliştirilmesi ve (sözde) Kırım Cumhuriyeti ile Federal Öneme Sahip Sivastopol (Akyar) Şehrinde Serbest Ekonomik Bölgenin Geliştirilmesi" Hakkındaki Federal Yasanın 22. Maddesine Düzenleme Getirilmesi" adını taşıyan Federal yasayı imzaladı.

Kremlin’in internet sayfasında yayınlanan belgeye göre yasa değişikliği gereği, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da olağanüstü denetimler artık yarımadanın sözde ‘idari hükümetinin’ onayı gerekmeksizin yapılabilecek. Belgeye göre, savcılık ile koordineli olmak şartıyla olağanüstü denetimler ‘Kırım’ın idari hükümeti’nin onayı gerektirmeyecek.

Belgede konuyla ilgili olarak yasanın işleyişi şöyle tarif ediliyor: "(Sözde) Kırım Cumhuriyeti'nde ve federal öneme sahip Sivastopol (Akyar) şehrinde Federal yasa ile kontrol amaçlı olağanüstü denetimler idari organların onayı olmadan yapılabilecektir. Ancak savcılık makamları ile koordineli bir şekilde yapılması gerekmekte olup icra edilmesi en fazla beş iş günüdür.''

Rusya Federasyonu Devlet Duması tarafından 23 Şubat 2016 tarihinde sunulan Federal yasa, 30 Mart tarihinde Federasyon Konseyi tarafından onaylandı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.