SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da rüşvet skandalları bitmiyor

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2015 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da rüşvet skandalları bitmiyor

Rusya'nın işgali altındaki Kırım'da yolsuzluk skandalları bitmiyor.

Akmescit Kievskiy Bölge Mahkemesi, 12 Ağustos tarihinde rüşvet aldığı sırada göz altına alınan Akmescit bölge savcısı Pyotr Çernışevskiy hakkında iki ay tutukluluk kararı çıkardı. Böylece Çernışevskiy 12 Ekim tarihine kadar tutukevinde kalacak.

Mahkemede konuşan Kırım Rus yönetimi Savcısı Natalya Poklonskaya, Çernışevskiy'in, "günaha kapılıp Rusya Federasyonu savcılığının otoritesini sarstığını” ifade etti.

Pyotr Çernışevskiy’in suçunu tamamen kabul ettiği ve ‘verilen güvene layık olamadığı’ için Natalya Poklonskaya’dan özür dilediği kaydedildi.

Çernışevskiy’in avukatı, hipertansiyon hastası olan davalının Mayıs ayında onkoloji ameliyatı olduğuna ve eşinin de hamile olduğuna dair belgeler sunarak tutukluluk değil ev hapsi kararının verilmesini sağlamaya çalıştı. Ancak Rusya mevzuatına göre, sunulan bilgilerin tutukluluk kararını değiştirmek için bir gerekçe olmadığı belirtildi.

Duruşmanın sonunda hakim, savcılığın başvurusunu kabul ederek rüşvetçi savcı hakkında iki ay tutukluluk kararın çıkardı.

Çernışevskiy’in 400 bin ruble (yaklaık 6,5 bin dolar) rüşvet aldığı açıklandı.

Hakim, Pyotr Çernışevskiy’in savcı olduğu için devlet organlarında olan tanıdıklar aracılığı ile suç kanıtlarını yok edebileceğini ve şahitlere baskı yapabileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.