SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da yayın yapmaya başlayan Ukrayna radyosu

Ukrayna radyo dalgası, radyo alıcılarında “Yaşasın Ukrayna!” adıyla yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da yayın yapmaya başlayan Ukrayna radyosu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bir Ukrayna radyosu yayın yapmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Herson Valiliği Basın Servisi, "Bahsi geçen Ukrayna radyo dalgası, radyo alıcılarında tüm Ukraynalıların bildiği vatansever “Yaşasın Ukrayna!” sloganıyla yer alıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Herson Valisi Andrey Gordeyev, “İşgalden iki yıl sonra Kırım sakinleri Ukraynacayı ve vatanlarının sesini duyacaklar. Bundan sonra obu ses Kırım’da hep duyulacak” diye konuştu

Şimdiden Kırım’ın Cankoy ve Krasnoperekops şehirlerinde bahsi geçen radyo sinyalinin çok iyi durumda olduğunu belirtildi.

Ayrıca Herson Valisi bu olayın işgal edilen Kırım’da bulunan Ukrayna vatandaşları için ilham vereceğini de söylerken, “Kırım Ukrayna’ya ait ve Ukrayna’nın olacak. Bunu sadece konuşarak değil yaptıklarımızla da ispatlıyoruz. Çok yakın zamanda Kırım’ın Ukrayna’ya döneceğinden eminim. Ve Akmescit, Yalta ve Bahçesaray’da “Yaşasın Ukrayna! Yaşasın kahramanlar!” sloganları duyulacaktır” diye konuştu.

Daha önce 11 Nisan tarihinde Ukrayna, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a Ukrayna televizyon kanallarının yayını yinelemek için Herson bölgesine 150 metre yüksekliğinde televizyon kulesi yerleştirmeyi planladığını açıklamıştı.

Böylece enformasyon savaşı açısından bu önemli hamle sayesinde kitle iletişim araçları üzerinden yarımadanın Ukrayna ile bağları sağlamlaştırılabilecekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.