SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’daki Deniz Piyade Taburu’na 40 zırhlı araç

Rusya'nın işgal ettiği Kırım'a askeri araç sevkiyatı devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki Deniz Piyade Taburu’na 40 zırhlı araç

Rusya Silahlı Kuvvetlerine bağlı olup Kırım’da bulunan Karadeniz Filosu’nun Özel Deniz Piyade Taburu’na 40 adet BTR-82A tipi modern zırhlı personel taşıyıcı sevk edildi.

Rusya Güney Askeri Bölgesinin basın servisi, 4 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2016 yılında bölgenin askeri birliklerine toplam olarak 1800’den fazla askeri aracın teslim edilmesinin planlandığını bildirdi. Aralarında ‘Velikiy Novgorod’ ve ‘Kolpino’ denizaltılarının, ‘Amiral Essen’ firkateyninin, Su-25SM ve Su-30SM uçaklarının ve Mi-8 AMTŞ ve Ka-52 helikopterlerinin olduğu kaydedildi.

Basın servisinin açıklamasında, “Geçen hafta Kırım’da konuşlandırılan Karadeniz Filosu’nun Özel Deniz Piyade Taburu’na 40 adet BTR-82A tipi modern zırhlı personel taşıyıcı teslim edildi” diye ifade edildi.

Açıklamada, yılbaşından beri Güney Askeri Bölgesinin askeri birliklerine 160’dan fazla askeri aracın sevk edildiği bildirildi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı'nın temsilcisi Vadim Skibitskiy, Rusya’nın Kırım’a aktif olarak yeni tip silahları sevk ettiğini bildimişti.

“Kırım’ın ilhakından önce getirilemeyen modern silah tipleri ve askeri araçlar günümüzde yarımadaya aktif olarak sevk ediliyor” diyen Skibitskiy, Rusya’nın Kırım’da çok güçlü askeri gücü kurduğunu ve gelecekte onu güçlendirmeye planladığını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.