SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’daki mahkeme, İsmet Yüksel’in davasını incelemeyecek

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki mahkeme, İsmet Yüksel’in davasını incelemeyecek

Akmescit Kievskiy Bölgesi Mahkemesi, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Türkiye Danışmanı İsmet Yüksel’e, Rusya’ya girişini yasaklayan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) kararının iptal edilmesi ve yasadışı olarak kabul edilmesiyle ilgili dava dilekçesini söz konusu davanın yetkisinde olmadığı gerekçesiyle iade etti.

Mahkeme kararında, Türkiye vatandaşı İsmet Yüksel'in, Moskova, Kuznetskiy Most sokağı, no. 22 adresinde bulunan Rusya FSB kararına itiraz ettiği, ancak İsmet Yüksel’in dilekçesinde, Rusya Federasyonu FSB Kırım Cumhuriyeti şubesinin bulunduğu adresin belirtildiği, bu durumun mevzuatta öngörülmediği kaydedildi.

Yabancı ülke vatandaşı olan Yüksel’in, Moskova şehri Meşanskiy Bölge Mahkemesinin inceleme yetkisine sahip olduğu devlet organının kararına itiraz ettiği, Yüksel’in açtığı dava dilekçesinin Akmescit Kievskiy Bölge Mahkemesi’nin yetkisinde olmadığı bildirildi.

Daha önce Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un ardından vatanı Kırım'a girişi yasaklanan 3. kişi olan Kırım Haber Ajansı Genel Koordinatörü, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Türkiye Danışmanı İsmet Yüksel, devlet organının kendisine Rusya’ya girişi yasaklayan karara itiraz etmek için Rusya mahkemesine dava dilekçesi verdi.

Dava dilekçesi, hem Akmescit’te hem Moskova’da verildi. İsmet Yüksel’in dilekçesi, Moskova Meşçanskiy Mahkemesi’nde 22 Ocak tarihinde yapılacak duruşmada incelenecekti, ancak ilgili mahkeme duruşmasına FSB temsilcileri gelmedi. 

10 Ağustos 2014 tarihinde QHA Genel Koordinatörü İsmet Yüksel’e 5 yıl süre ile Kırım’a giriş yasaklandı. Kırım ile Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırında bulunan Ermeni Pazar (Armyansk) geçiş kontrol noktasında Rus sınır muhafızları, Federal Güvenlik Servisi’nin İsmet Yüksel’e 5 yıl süre ile yani 30 Haziran 2019 tarihine kadar Rusya’ya girişi yasakladığını sözlü olarak Rusça bildirdi.

Şimdi İsmet Yüksel, ailesinden, çevresinden, daimi ikametgahı ve işinden uzakta Kırım’ın dışında ikamet etmek zorunda. Süresiz ikamet izni olan İsmet Yüksel Ukrayna’da yasal olarak bulunuyordu ve onun ikamet izni 18 Mart 2014 tarihinde de geçerliydi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.