SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki şirketler Rus mevzuatına göre tescil olmaya acele etmiyor

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki şirketler Rus mevzuatına göre tescil olmaya acele etmiyor

Kırım'daki şirketlerin ancak üçte biri, Rusya Federasyonu kanunlarına göre tescil işlemlerini tamamladı.

Kırım Ticaret Odası Başkanı Sergey Basov, yeniden tescil işlemlerinin zor olduğunu ve çok zaman aldığını bildirdi.

Kırım ilhakından sonra tüm Kırım şirketlerinin, 1 Ocak 2015 tarihine kadar Rusya mevzuatına göre tescil olması gerektiği bildirilmişti.

Yeniden tescil işlemlerinin gittikçe arttığını anlatan Basov, “Ağustos ayında şirketlerin yüzde 2'si yeniden tescil oldu. Şimdi ise bu oran üçte bire ulaştı. Fakat yolda çok zorluklar mevcut. Örneğin, birçok şirket piyasadan gidecek” dedi.

“Bizde faal olmayan şirketler vardı. Birileri beyannameleri veriyordu, diğerleri sadece kayıtlarda vardı. Bu şirketler, feshedilmediği için sicil kayıtlarında kaldı. Sicilde bulunan 47-48 bin şirketten sadece 30 bini faaliyet gösteriyordu” diyen Basov, insanların döner sermayelerini kaybetmeleri nedeniyle tescil işlemlerinin daha da zorlaştığını belirtti.

“65-67 milyar ruble söz konusu. Bu paralar, Kırım'daki şirketlerine ait olan fakat Ukrayna bankalarının hesaplarında kalan paralardır” diyen Basov, bazı anonim şirketlerin hissedar kayıtlarının Ukrayna tarafından bloke edildiğini söyledi.

Basov, bahsedilen tüm faktörler nedeniyle, yeniden tescil işlemleri için ayrılan sürenin en az bir seneye uzatılması gerektiğini savundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.