SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım'daki tutuklamalar, Rusya tarafından sergilenen terör eylemi"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcıları İlmi Ümerov ve Ahtem Çiygöz, Avrupa Parlamentosu’nun İnsan Hakları Alt Komitesi’nin Rusya’nın işgali altındaki Kırım’daki insan hakları durumunun ele alınacağı oturumuna katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım'daki tutuklamalar, Rusya tarafından sergilenen terör eylemi"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcıları İlmi Ümerov ve Ahtem Çiygöz, 24 Ocak, Çarşamba günü, Avrupa Parlamentosu’nun İnsan Hakları Alt Komitesi’nin Rusya’nın işgali altındaki Kırım’daki insan hakları durumunun ele alınacağı oturumuna katıldı.



 



Oturum sırasında konuşan KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov Avrupalı siyasetçilere, işgalcilerin muhalif olan aktivistlere karşı açtığı sözde davalar hakkında bilgi verirken, “Bugün Ukrayna yarın sizin ülkenizin bir parçası işgal edilebilir. Bu gerçek unutulmamalı ve saldırgan ülke cezalandırmalı.” diye kaydetti.



 



İşgal edilen Kırım’da bir çok insanın Ukrayna yanlısı tutum sergiledikleri için hapishanelerde tutulduğunu kaydeden KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, “Tutuklamalar da saldırgan ülke Rusya tarafından sergilenen terör eylemi” dedi.



 



İşgalcilerin evlere baskın düzenledikleri sırada kaba davranarak kadınlar ve çocukları korkutup, erkekleri aşağılayarak, insan onurunu küçük düşürdüklerini ve insan haklarını ihlal ettiklerini anlattı.



 



İşgal edilen Kırım’da kaçırılmaların gündelik bir olaya dönüştüğü için ebeveynlerin çocuklarına her an ne olabileceğini bilmediğini dile getiren Çiygöz, “Rusya terörist bir ülke. Dişlerine kadar silahlandırılmış köpekleri Kırım’daki insanlara eziyet ediyor.” dedi.



 



165038



 



Ahtem Çiygöz ayrıca ayrıntılı bir şekilde  işgalci tutukevlerinin şartlarını, tutuklulara yapılan işkenceleri anlattı ve Rusya’ya karşı yaptırımları güçlendirmeye çağırdı.



 



Ayrıca oturum sırasında İngiliz, Macar ve Ukraynalı bilim adamları tarafından hazırlanan “Ukrayna’da İnsan Hakları” raporu sunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.