SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'dan kesilecek orduya harcanacak

Rusya, ülke savunmasını güçlendirmek için işgal ettiği Kırım’a ayırmayı planladığı harcamaları kısıtlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'dan kesilecek orduya harcanacak

Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım için Federal Program çerçevesinde yapılacak harcamaları azaltmayı planlıyor.
 
Rus basınında yer alan bilgilere göre, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a daha önce ayrılması planlanan tutar yaklaşık yüzde 16 kadar kısıtlanacak. Bununla birlikte Rusya Federasyonu’nun ordusuna yapılacak harcamaların büyük oranda arttırılması teklif ediliyor. Rusya’nın işgal ettiği Kırım için hazırladığı sosyo-ekonomik kalkınma programı finansmanının 23,1 milyar rubleye (355 milyon dolar) azaltılacağı savunuldu.
 
Öte yandan Rusya Federasyonu Maliye Bakanı’na toplam harcamaların yüzde 10’una kadar bir tutarı, herhangi onaylama ve izin almadan, kendi kararına göre kolluk kuvvetleri organlarına yöneltme yetkisi sağlandı.
 
Söz konusu karar, Rusya Federasyonu’nun, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 3,66, yaklaşık 3 trilyon ruble olan bütçe açığının artacağı tahminlerinden dolayı harcamaların yeniden dağıtımı çerçevesinde kabul edildi.
 
Daha önce Rusya’nın federal bütçe gelirleri 2019 yılında gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) oranına göre 20 yılın en düşük seviyesine ineceği ile ilgili tahminler dile getirilmişti. Rusya Maliye Bakanlığının hazırladığı bütçe gelirleri yapısı tahmininde, doğalgaz ve petrol gelirlerinin hem nominal değerinde hem de GSYH’ye oranla düşmeye devam edeceği belirlendi. Federal bütçeden dağılan gelirlerin payı önceki on sene içinde ortalama olarak GSYH’nin yüzde 20’sinden oluşuyordu, 2019 yılına kadar bu oran yüzde 13,3’e kadar düşecek.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.