SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’dan Sorumlu Kamu Konseyi çalışmaya başlayabilecek mi?

Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol'den Sorumlu Devlet Servisi bünyesinde kurulan Kırım’dan Sorumlu Kamu Konseyi’nin kurucu kurulunun toplanması planlanıyor ancak toplantının düzenleneceği tarih kesin değil.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’dan Sorumlu Kamu Konseyi çalışmaya başlayabilecek mi?

Kiev’de 23 Nisan tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol'den Sorumlu Devlet Servisi bünyesinde kurulan Kırım’dan Sorumlu Kamu Konseyi’nin kurucu kurulu toplantısının düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol'den Sorumlu Devlet Servisi’nin statüsü değiştiğinden dolayı toplantının yapılacağı tarihi henüz belirlenemedi.
 
Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol'den Sorumlu Devlet Servisi’nin gerçekleştirilecek faaliyetleri ile ilgili duruma ilişkin QHA’ya konuşan Servisin Başkan Yardımcısı Zarema Ozenbaş, “Görüş ve Devlet Servisi’nin yapısı değişti… Ancak, Ukrayna Başbakanı henüz konuya ilişkin bir talimat vermedi” diye bildirdi.
 
Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun, 20 Nisan tarihinde yaptığı toplantı esnasında resmi olarak Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlığı’nın kurulduğu bildirilmişti. Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlığı'na, daha önce Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı’nın Başkanlığını yapan Vadim Çernış atandı.
 
Yeni bakanlığın oluşumuna dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte Ukrayna medyası, “yeni bakanlığın, Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı ve Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol’den Sorumlu Devlet Servisi’nin birleştirilmesi sonucu oluşturulduğunu” belirtmişti.
 
Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Servisi, 2014 yılının Ağustos ayında kurulmasına rağmen 2015 yılının Mayıs ayında faaliyet göstermeye başladı. Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Servisi’nin faaliyetleri, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından koordine ediliyor. Servis, Kırım politikasının takibi, işgal edilen bölgede ikamet eden Ukrayna vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik devlet politikasının oluşturulması ve hayata geçirilmesini sağlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.