SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Futbol Ligi maçları başladı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Futbol Ligi maçları başladı

Rusya tarafından işgal edilmiş olan Ukrayna yarımadası Kırım'ın,  22 Ağustos Cumartesi günü UEFA himayesinde ilk kendi futbol ligi başladı.

Söz konusu şampiyonada Akmescit, Sivastopol, Yalta, Bahçesaray, Kezlev, Kefe, Ermenipazar ve Kerç’ten takımlar mücadele edecek.

Ligin ilk maçı 22 Ağustos tarihinde Sivastopol’de SKÇF (Sivastopol) ve TSK-Tavriya (Akmescit) takımları arasında yapıldı. SKÇF forveti Yevgeniy Prokopenko, 30'uncu dakikada attığı gol ile takımını öne geçirdi. İlk yarının sonunda Andrey Stepanov, skoru 2-0 yaptı. İkinci yarıya daha aktif başlayan TSK-Tavriya, Denis Golaydo ve Roman Pogoreltsev’in golleriyle skoru beraberliğe taşıdı.

Söz konusu maçtan önce açılış töreni düzenlendi. Törene, şampiyonada yer alan sekiz takımın temsilcileri bulundu.

Açılış töreninde konuşma yapan Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, “Biz şimdi tarihi olayın şahidi oluyoruz. UEFA desteği ile kurulan Kırım Futbol Birliği’nin ilk şampiyonası başlıyor” dedi.

23 Ağustos Pazar günü oynanan diğer maçlarda Rubin (Yalta) Bahçesaray Takımını 3-0 yendi, Berkut (Ermenipazar) Kezlev Takımını 2-1 mağlup etti, Kefe ve Okean (Kerç) takımları ise beraberliğe kaldı.

Kırım Futbol Birliği Başkanı Yuriy Vetoha, ilk maçların organizayon konularında birçok hata ve aksamaların yaşandığını belirtip, ileride bunları düzeltmeye söz verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.