SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım’ın işgali kabul edilmeyecek”

Almanya Dışişleri Bakanlı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’nın Kırım’ın Rusya tarafından işgalini kabul etmeyeceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım’ın işgali kabul edilmeyecek”

Almanya Dışişleri Bakanlı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’nın Kırım’ın Rusya tarafından işgalini kabul etmeyeceğini söyledi.
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden 30 Mayıs tarihinde yapılan açıklamaya göre, Almanya Dışişleri Bakanlı Frank-Walter Steinmeier Almanya’nın Potsdam şehrinde düzenlenen Alman-Rus forumunda yaptığı konuşmada, “Uluslararası hukukun kaba şekilde ihlalini, Kırım yarımadasının işgalini ve Ukrayna’nın doğusundaki istikrarsızlığı ne görmezden gelebiliriz ne de kabul edebiliriz. Ama buna nasıl tepki gösterilebilir? Geçmişte ve günümüzde Kırım’ın işgalinin kabul edilmesinin seçeneklerden biri olmadığı açıktı. Aynı şekilde Ukrayna’daki çatışmanın da askeri yolla çözülmesinin mümkün olmadığı ortadadır” dedi.
 
Bununla birlikte Rusya Federasyonu’na karşı yaptırımların kendi başına bir amaç ve “Rusya’yı dize getirmek için bir araç” olmadığını ifade eden Steinmeier, “Kimse Rusya’nın ekonomisinde aşırı bir düşüş istemiyor. Avrupa’nın güvenliği böyle bir düşüş sayesinde sağlanamaz. Yaptırımlar, çatışmanın durdurulmasına yönelik siyasi adımlar için bir özendirmedir” diye kaydetti.
 
Minsk Anlaşmaları’nın yerine getirilmesinin ve güvenlik alanındaki durumun memnun edici olmadığını söyleyen Frank-Walter Steinmeier, “Siyasi süreçteki ilerleme eşdeğer değil. Üzüntü duyduğumu gizlemiyorum… Avrupa güvenliğinin ortak mimarisine dönmeliyiz, buna ulaşmak için de Ukrayna’daki çatışmanın çözülmesi gerekiyor. Çatışmayı çözmek için her iki tarafın da katkı sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas ile ilgili meselenin sadece Minsk Anlaşmaları’nın hükümlerine uygun şekilde çözülebileceğini savunurken, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile ilgili konunun kesin olarak kapanmış bir konu olduğunu savunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.