SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım’ın köklü halklarını Rus siyasi baskı makinesi eziyor”

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım’ın köklü halklarını Rus siyasi baskı makinesi eziyor”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da köklü halkların haklarını ihlal etmeye devam ettiğine dikkat çekti.

9 Ağustos, Dünya yerli Halklar Günü nedeniyle Dışişleri Bakanlığının yayınladığı açıklamada, “Uluslararası toplumun, köklü halkların dünya medeniyetinin gelişimine sağladığı katkıya büyük önem verdiği bu gün, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin köklü halkları, işgalci Rus yönetiminin zorbalığı ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Tarihi Vatanında özgürce yaşama hakkından mahrum bırakılan Kırım’ın köklü halkları, Rus siyasi baskı makinesinin artan baskılarına maruz kalmaya devam ediyor” diye kaydedildi.

Rus yönetiminin, 1944 yılında sürgüne uğrayan Kırım Tatar halkının temel haklarını görmezden geldiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, son zamanlarda yarımadada din ve toplantı özgürlüklerinin sürekli kısıtlandığını, Ukrayna vatandaşlığından vazgeçirmek amacı ile Kırım Tatar ve diğer köklü halklara baskı uygulandığını ve milli kimliği yok etmeye yönelik çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Kırım Tatar aktivistleri cinayeti ve tutuklamaların devam ettiğini, Kırım Tatar medya kuruluşlarına baskıyapıldığını ve Kırım Tatarlarının liderlerine yarımadaya girişin yasaklandığını hatırlatan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Rusya, Kırım’ın işgaline, insan hakları ve özgürlüklerin ihlallerine ve köklü halkları yarımadanın dışına itme eylemlerine son vermeli” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.