SON DAKİKA
Hava Durumu

KIRIM İŞADAMLARINA AVRUPA YOLU AÇILDI

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2006 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2006 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KIRIM İŞADAMLARINA AVRUPA YOLU AÇILDI
Bugün Simferopol’de Kırım ekonomi bakanlığı ile Yöneticiler Eğitim Programının (Managers Training Programme (MTP)) ortak olarak düzenledikleri Kırım işadamlarına yurt dışında staj yapma hakkını tanıyan sınav yapıldı.
1999 yıldan bu yana ilk defa Kiyev’in dışında yapılan bu sınav öncesinde MTP Ukrayna projesi müdürü Yevgeniy Klisenko konuşm yaptı.
Klisenko, yaptığı sınav öncesi kkonuşmasında söz konusu programın tarihçesini, ana amaçlarını ve şeklini anlattı.
MTP programını anlatan Klisenko, programın 1999 yılında BDT Ülkelerde faaliyet gösteren işadamlarını Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde eğitip, AB’li şirketler için iyi partner yetiştirmek amacıyla MTP-1 adı altında başlatıldığını bildirdi. Bugünkü sınav 1 Ocak 2006’da başlatılan ve 2008 yılın ortasına kadar sürecek olan MTP-4 pragramı çerçevesinde yapıldı.
Sınav sonucunda Kırım’dan AB’ye gitmek üzere seçilecek gıda ve turizm sektörlerde çalışan 30 kişi 4 haftalık kurslara katılacak. Yapılacak eğitim kursu çerçevesinde Kırım işadamları AB’nin iki ülkede ikişer hafta kalıp, aynı sektörde faaliyet gösteren firmalarla bilgi alış-verişinde bulunup, kendilerine partner arayacaklar.
Klisenko, AB’nin MTP-4 programı için toplam 11,6 milyon EURO ayarladığını açıklarken, bunların 3 milyon EURO’nun Ukrayna’ya için ayırdığını söyledi. Ukrayna dışında BDT ülkelerinden MTP-4 programına Rusya, Azerbaycan ve Özbekistan dahil edildi. Bu liste her yıl değişirken, Ukrayna ile Rusya sabit kalıyor.
Klisenko, vize ve bilet ücretleri başta olmak üzere bütün kurs masraflarının AB’nin karşıladığını söyledi.
QHA muhabirinin sorularını cevaplayan Klisenko, MTP-4 programı çerçevesinden Ukrayna’dan toplam 197 kişi’nin seçileceğini, Kırım dışında sınavın Sumı, Lugansk ve Harkov’da yapılacağını ve Kırım’dan 30 kişi’nin seçileceğini bildirdi. Ayrıca, Klisenko MTP’nin ilk defa Kiev dışında sınavın yapılan Kırım’da yapılmasını Kırım işadamlar derneğinin iyi çalışmasına bağladı ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Bugün sınava katılan işadamlar sonuçlarını 10 gün sonra öğrenecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.