SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım meselesi Kuveyt’te masaya yatırılacak

Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kuveyt’te Kırım meselesinin ele alınacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım meselesi Kuveyt’te masaya yatırılacak

Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kuveyt’te Kırım meselesinin ele alınacağını bildirdi.
 
Kişisel Facebook sayfasında çalışma ziyareti ile Kuveyt’te gittiğini bildiren Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, ziyaretinin gündeminde, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki baskılar, Kırım Tatar medyalara destek dahil olmak üzere birçok konunun olduğunu belirtti.
 
Emine Ceppar, “Kuveyt’te gidiyorum. Çalışma ziyaretim gündeminde birçok görüşme ve konu var. Bunlar arasında, Arap dünyasında Ukrayna ve Ukrayna’da Arap dünyası, haber hazırlama ve yerleştirme alanları olarak Ukrinform haber ajansı ve yurtdışına yayın yapan UA TV mültimedya platformu, Kuveyt Enformasyon Bakanlığı ile işbirliği memorandumunun imzalanması ve tabii ki Kırım meselesi. Kırım’daki baskılar, Kırım’da Kırım Tatar medyalarına destek, Ukrayna’nın ana kısmında kültürel ve medya projeleri, ATR Kırım Tatar televizyon kanalı ile ilgili konular ele alınacak” diye kaydetti.
 
Kırım Tatarlarına karşı baskıların durmak bilmediği Rus işgali altında bulunan Kırım’da geçtiğimiz günlerde, Kırım Tatarlarına yönelik yeni baskı dalgası başladı. Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Kamenka semtinde ve Stroganovka (Mamak) köyünde 12 Ekim tarihinde Kırım Tatarlarının evlerinde yasa dışı aramalar yapıldı.
 
Sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yapıldığı ileri sürülen aramalardan sonra Teymur Abdullayev, Rusya’da yasak olan örgütü organize etmekle, Rustem İsmailov, Emil Cemadinov, Uzair Abdullayev ve Ayder Saledinov ise Rusya’da yasaklamış bir örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlanarak gözaltına alındı. 13 Ekim tarihinde Akmescit’teki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi, gözaltına alınan Kırım Tatarlarının 11 Aralık tarihine kadar tutuklu kalacağına karar verdi.
 
Daha önce Kırım’ın Rusya tarafından işgalinden sonra faaliyetlerine Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devam etmek zorunda kalan ve maddi sıkıntılar çeken Kırım Tatar ATR televizyonunun Ukrayna’nın devlet bütçesinden finansman sağlanmaması sebebiyle Litvanya’ya taşınabileceği olasılığının gündeme geldiği bildirilmişti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.