SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım milletvekilleri AB’ye gitmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım milletvekilleri AB’ye gitmek istiyor

Kırım Rus yönetimi Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım milletvekillerinin Avrupa Birliği ülkelerine ziyaret gerçekleştirebileceklerini söyledi. Konstantinov, örnek olarak İtalya’dan davet aldıklarını belirtti.

Konstantinov, “Böyle ziyaretin olabileceğini düşünüyorum. Örneğin, İtalya’dan devamlı olarak farklı forumlara davetiyeler geliyor. Bizim esas görevimiz, onlara referanduma hakkımızın olduğunu, Kırım’a uygulanan yaptırımların adaletsiz olduğunu ve Kırımlıların bunlara olumsuz davrandığını anlatmak” dedi.

23 Temmuz tarihinde Thierry Mariani başkanlığında Fransa Senatosu ve Ulusal Meclisi’nden oluşan Fransız parlamento heyeti işgal edilen Kırım’a ziyaret gerçekleştirdi. Fransız heyeti üyeleri, yarımadada Kırım Tatarlarının hiçbir sorununun olmadığını ileri sürdü ve Rusya’ya karşı yaptırımların iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Fransız milletvekillerinin yarımadaya ziyaret gerçekleştirmek için Ukrayna’dan onay almadığını bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu ziyareti, uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı da heyetin Kırım ziyaretinin uluslararası normların ihlali olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.