SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Parlamentosu propaganda videosu yayımladı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Parlamentosu propaganda videosu yayımladı

İktidardaki Bölgeler Partisinin çoğunlukta olduğu Kırım Parlamentosunun Başkanlık Divanı, Euromeydan eylemleri sonucunda ülkede meydana gelebilecek iktidar değişimi halinde doğacak korkunç sonuçları anlattığı propaganda videosu yayınladı.

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov’un okuduğu bildiride “Renkli devrim teknolojilerini kullanarak Kiev’deki eylemlerin organizatörleri hiçbir şeye aldırmadan iktidarı ele geçirmeye çalışıyor. Yayımlanan belgeler devlet yapılarında önemli görevlerin çoktan paylaşıldığını gösteriyor ve iktidar hırsları için hiçbir şeyin karşısında durmayacaklar” denildi.

Kırım Parlamentosunun yönetimine göre oluşan durum Kırım’ın özerklik statüsünü tehdit ediyor. Bildiride, “Biz, cumhuriyetimiz oluşturulduğundan beri çok zor şekilde ulaştığımız her şeyi kaybetme tehlikesine sokuyoruz. Kırımlıların çoğu için ana dili olan Rusçada konuşma, yazma, eğitim görme hakkından mahrum edileceğiz” diye kaydediliyor.

Bildiriyi hazırlayanlar, “Bugün Kırım bir tercihle karşı karşıya, ya şiddete dayalı meydan eylemlerine katlanmak veya devlete ve Kırım’a karşı olan güçlere kararlı direniş göstermektir. Bu nedenle milliyetiniz, dininiz, siyasi görüşleriniz ne olursa olsun bizim ortak tutumumuzu göstermek çağrısıyla her birinize sesleniyoruz. Kırım’ın başkalarının iradesini kabul edeceğini Kiev’de kimse düşünmemeli” çağrısı yaptı.

Kırım Parlamentosu daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e Ukrayna’da olağanüstü hal edilmesini teklif etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.