SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım savcısı Rıza Şevkiyev’i uyardı

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2014 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2014 02:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım savcısı Rıza Şevkiyev’i uyardı

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi ve Kırım Vakfı Başkanı Rıza Şevkiyev'e yazılı olarak yasayı ihlal ettiğine ilişkin bir uyarı mektubu postayla ulaştırıldı. Uyarı Kırım Savcısının Vekili Kıdemli Adalet Danışmanı Natalya Poklonskaya'nın imzasını taşıyor.

Uyarıda, medyada Kırım Tatar Milli Meclisi binasına Ukrayna bayrağı asıldığı haberinin 19 Nisan tarihinde yayınlanmasından sonra, “Kırım Vakfı Genel Müdürü Rıza Şevkiyev’in davranışının 25.07.2002 tarihli 114-FZ nolu aşırılık faaliyetlerle mücadeleye ilişkin federal yasaya aykırı olabileceğinin" tespit edildiği yazılı.

İlgili yasaya göre “aşırılık faaliyeti sosyal, ırksal ve etnik ulusal nefreti kışkırtma olduğu; müstesna niteliğin sosyal, ırksal, etnik ve dilsel kimliğin propagandası” olduğu belirtildi.

KTMM binasında “propaganda ve gösteri amacıyla Ukrayna bayrağının asılmasıyla sosyal, ulusal nefreti kışkırtmaya neden olan ve müstesna niteliğin propagandası olduğu” vurgulandı.

Mektuba göre, “ilgili davranış Kırım Cumhuriyeti sakinleri arasında çatışmaya neden olduğu ve bunun sonucunda 21.04.2014 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Ukrayna bayrağının indirildiği” ve bunun gerçekleştirildiği sırada “Kırım Tatar Milli Meclisi çalışanlarına zarar gelmiş olabileceği” de ifade edildi.

Ardından mektupta, “Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 280. Maddesine göre Rusya Federasyonu’nun toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi çağrıları için sorumluluk öngörüldüğü” bildirildi.

Yukarıda belirtilen nedenlere dayanarak Kırım Savcısı Rıza Şevkiyev’i “25.07.2002 tarihli 114-FZ nolu aşırılık faaliyetleriyle mücadeleye ilişkin yasanın ihlal edilemeyeceği ve yasaya göre cezalandırabileceği konusunda” uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.