SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcısından abluka organizatörlerine tehdit

İşgal edilen Kırım’ın Rus yönetimi Savcısı Natalya Poklonskaya, yarımadanın enerji ablukası organizatörlerinin cezalandırılacağını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcısından abluka organizatörlerine tehdit

Kırım Rus yönetimi Savcısı Natalya Poklonskaya, işgal edilen yarımadaya yönelik enerji ablukası gerçekleştiren tüm organizatörlerinin cezalandırılacağını ileri sürdü.
 
Natalya Poklonskaya, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “İk başta Kırım sakinlerine karşı gerçekleştirilen sabotajcı eylemlerde suçlu olanlar ve bununla ilişkisi olan kişilere yönelik kanıtların toplanacağını” savundu.
 
Poklonskaya, şöyle devam etti: “Ardından, söz konusu kişilere karşı soruşturma başlatılması için belgeler toplanacak, sonra onlar hakkında arama kararı çıkarılacak ve getirilen zararın tazmin edilmesi amacıyla Rusya Federasyonu’nda olan mülkiyetlerine el konulacak.”
 
Kırım Rus yönetimi Savcısı Poklonskaya, FSB’nin Rusya Ceza Kanunu’nun 281. Maddesi 2. Bölümü (sabotaj) gereğince dava açtığını, söz konusu maddenin 20 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü ifade etti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.