SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar aydınları, Kırım hükümetinin Kırım Tatar kültürüne karşı ihmalkârlığından rahatsız- TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2010 05:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2010 05:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar aydınları, Kırım hükümetinin Kırım Tatar kültürüne karşı ihmalkârlığından rahatsız- TEKRAR
Kırım Tatar halkının önde gelen aydınları, Kırım hükümetinin yetki ve imkânına sahip olmasına rağmen, Kırım Tatar kültürünün Kırım’da gelişmesine yardımcı olmak istemediklerini dile getirdiler.
10 Mart’ta 10 Mart’ta Kırım Bakanlar Kurulu binasında gerçekleşen “10 yıl sonra Kırım Tatar kültürünün Kırım’daki durumu” konulu yuvarlak masa toplantısında bir araya gelen Kırım Tatar kültür, sanat, eğitim adamları, yazarlar, müzisyenler, ressamlar, sanat toplulukları yönetmenleri ve diğer aydınlar; Kırım Tatar dilinin mevcut durumu, ana dilde eğitim, milli edebiyat, müzik, tiyatro, kütüphane sorunları ve diğer konuları ele aldılar.
Toplantıda konuşma yapan Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı Refat Çubarov, “Yerel iktidar, en azından yapabildiği şeyleri bile her zaman yapmıyor. Devlet adamları, genellikle sadece zevk aldıkları şeyleri yaparlar. Onlar az bir çaba sarf etselerdi yeterli olurdu. Fakat bir takım yabancı düşmanlığı beslediklerinde ise yapabildikleri şeyi bile yapmıyorlar” dedi.
Kırım’ın yürütme organlarının Kırım Tatar halkının sorunları ile ilgilenmek istemediklerini vurgulayan Kırım Enformasyon Komitesi Başkanı Şevket Memetov, yürütme organı temsilcilerinin 10 yılda sadece bir kere düzenlenen kültür adamlarının söz konusu toplantısına katılmadıklarına dikkat çekti.
Memetov, “Sonunda yine kendi aramızda konuşuyoruz. Kırım Eğitim Bakanı Lavrov veya yardımcısı nerede? Kırım Kültür Bakanı Yermaçkov veya yardımcısı nerede?” şeklinde öfkelendi.
Kırım Bakanlar Kurulu Başkanı Viktor Plakida, Kırım Kültür Bakanı Aleksandr Yermaçkov, Kırım Eğitim ve Bilim Bakanı Valeriy Lavrov’un davet edilmelerine rağmen toplantıya iştirak etmediler.
Niyara Nurmambetova – Rıdvan Calilov



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.