SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar bayan takımı şampiyon oldu

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar bayan takımı şampiyon oldu

Türkiye'de Aksaray ilinin Kırım Tatar kasabası Hamidiyenin "Hamidiye Ortaokulu Yıldız Kızlar Takımı" Aksaray ili ortaokullar arası turnuva şampiyonu oldu.  "Hamidiye Ortaokulu Yıldız Kızlar Takımı" 18 Nisan’da yapılacak olan Türkiye "Orta Okullar Arası Yıldızlar Bölge Şampiyonası"nda Aksarayı temsil etmeye hak kazandı.

Hamidiye Ortaokulu beden eğitimi hocası ve Hamidiye Spor Bayan Futbol takımı antrenörü Osman Yatkın yaptığı açıklamada, “Gerek okul takımızla ve gerekse Hamidiye Spor Bayan Futbol Takımızla kazandığımız başarıların mutluluğunu Türkiye'de ve anavatanları Kırım'da yaşayan tüm kardeşlerimle paylaşıyorum. Kırım Tatarlarının ve Türk dünyasının büyük düşünürü, büyük fikir ve ülkü insanı İsmail Gaspıralı'nın torunları ile görev yaptığım Hamidiye kasabasında tanıştım. Kendilerine özgü kültürleri, örf ve adetleri ile Türk dünyasının farklı bir rengi ve zenginliği olan Kırım Tatar halkının geçmişini ve milli değerlerini unutmaması ve yaşatması karadenizin incisi Kırım'ın tarihte olduğu gibi yeniden bir Türk ve İslam yurdu olarak kalmasının temel şartı olduğuna inanıyorum. Bu inanç vesilesi ile "dilde, fikirde, işte birlik" ülküsünün kurucusu İsmail Gaspıralı ülküsüne himet etmekten de ayrı bir gurur ve şeref duyuyorum. Takımıza sponsorluk desteği veren ve sponsor desteği temin eden Kırım Derneği Aksaray Şube Başkanımız Mesut beye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu takım bütün Kırım Tatarlarının takımıdır. Başarılarımız ve gururumuz bütün Kırım Tatarlarının başarısı ve gururudur. Dolayısıyla ben ve oyuncularım bütün Kırım Tatarlarını arkamızda hissetmek istiyor ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

Kırım Derneği Aksaray Şube Başkanı Mesut Eriş ise yaptığı açıklamada, "Milli simgelerimizle birlikte aidiyet duygusunuda geleceğimiz olan çocuklarımıza aşılayan ve onları bilinçlendirip teşvik eden değerli kardeşim Osman hocamıza, okul müdürümüz Faruk Özkök beye ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımıza üzerinde milli simgelerimiz olan formaları hediye eden İstanbul derneğimize, dernek başkanımız Celal İçten'e ve dernek yönetim kurulu üyesi Seher Türedi hanıma teşekkür ediyorum. Türkiye Futbol Federasyonu bayanlar 3.ligde mücadele eden"Hamidiyespor Bayan Futbol Takımı"mız ise Mayıs ayındaki "Türkiye yıldızlar" turnuvasına hazırlanıyor. Birçok koldan milli simgelerimizle birlikte bizleri temsil eden takımlarımızla, hocamız ve çocuklarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocukları ve bizim geleceğimizler. Onların başarıları bütün camiamızın gururudur. Dolayısı ile bütün camiamızın her türlü desteğini ve teşviğini hak ediyorlar" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.