SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar halkının liderleri Ankara'ya geliyor

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 14-15 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak toplantısına katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar halkının liderleri Ankara'ya geliyor

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 14-15 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak toplantısına katılacak.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıya katılım amacı ile ilgili açıklama yapan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Toplantıda Kırım’ın işgali ve işgalcilerin hareketleri hakkında konuşacağız. Zamanında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun toplantısında 27 Mart 2014 tarihinde Kırım’da sözde referandum ile ilgili Kırım’ın işgaline son verilmesi talebini içeren karar için yapılan oylamada sadece 21 İslam devletinin Ukrayna’yı desteklediği, ülkelerin çoğunun oy kullanmadığı, Suriye ve Sudan’ın ise Rusya’yı desteklemesi ile ilgili endişelerimizi bildirmiştik. Bu bağlamda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreteri ve İslam devletlerinin başkanlarına durumun anlatılması için yoğun görüşmelerin yapılması gerektiği konusunu görüştük” diye kaydetti.
 
İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam ülkelerini çatısı altında toplamak üzere kurulan 57 üyeye sahip, Avrupa Konseyi veya Birleşmiş Milletler gibi uluslararası hukuki tüzel kişiliğe haiz bir uluslararası teşkilat olup daha  önce Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 10 Nisan 2014 tarihinde Cidde’de  teşkilatın Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani ile görüşmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.