SON DAKİKA
Hava Durumu

KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ, TEMYİZ MAHKEMENİN KARARINI PROVOKASYON OLARAK NİTELENDİRDİ

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2006 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2006 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ, TEMYİZ MAHKEMENİN KARARINI PROVOKASYON OLARAK NİTELENDİRDİ
Kırım Özerk Cumhuriyeti Temyiz Mahkemenin “Simeiz-Kotton” davası ile ilgili kararı açıklandıktan sonra, 23 Haziran’da Kırım Tatar Milli Meclisi toplantısı gerçekleşti.
Toplantıda, davanın görüşüldüğü duruşma, yerel yönetim tarafından organize edilen provokasyon olarak nitelendirildi. Duruşmanın kapalı olark geçirilmesi faktörü, durumun şeffaf ve açık olmadığını gösteriyor.
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Kırım Özerk Cumhuriyeti Verkhovna Rada üyesi Remzi İlyasov “Kırım Parlamento Başkanı A. Gritsenko ile bağlanarak, durumu anlattığımızdan sonra, duruşma salonuna girebildik, aynı zamanda da davalıların velilerinin duruşma salonuna girmiş olduklarını öğrendik” dedi.
Remzi İlyasov’a göre, avukatlar konuşmalarını profesyonelce yaptılar. Remzi İlyasov duruşmayı anlatırken “Davacılar, temyizinin iptalini istediler, davacılardan bir tanesi de manevi zarar tazminatını istedi. Hakim, her iki tarafın öne sürdüğü delillerini dinleyerek, adaletli karar vermesini bekliyorduk. Savcılardan birisi söz alarak, avukatların delilleri ilk derece mahkemelerde incelenerek, bunlarla ilgili hukuki değerlendirilmeler verildiğini kaydetti” dedi.
Avukat, ilk derece mahkemesinde her iki tarafın delillerinin nasıl incelendiğine bir örnek getirdi: sorgulanan 12 tanıktan, sadece birisi Malaev’i gördüğünü söyledi, hakim de sadece bu tanığın ifadelerini dikkate alarak Malaev’in suçlu olduğuna karar verdi.
Remzi İlyasov, davalı Kurtseit Abdullaev’in konuşmasını aktardı: “inceleme verileri çarpıtılmış olduğu beyanında bulunmak istiyorum. Birinci olarak, suçlu olmadığımızı ispatlayan bant yok oldu. Bu bandın buraya getirilip incelenmesini istiyorum. Protokollerden bazıları değiştirilmiş, bazılarına eklenmeler yapılmıştır. Protokollerin yeniden incelenmesini istiyorum. Ukrayna kanunlarına saygılıyım. Adaletli, objektif karara göre mahküm edileceğim cezasını çekmeye de razıyım. Ancak bu karar öyle değildir”.
Remzi İlyasov “Temyiz mahkemenin bu duruşmasında davalı tarafın delilleri hiçbir şekilde incelenmediğini gördük. Hakimler ise, ilk derece mahkeme duruşması olmadığını kaydederek, tüm isteklerimizi reddettiler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.