SON DAKİKA
Hava Durumu

KIRIM TATARLAR, APOLETLİ CANİLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORLAR

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2006 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2006 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KIRIM TATARLAR, APOLETLİ CANİLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORLAR
“Namus” Kırım Tatar sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve “Azatlık” bilgi kampanyası katılımcıları, Kırım emniyet görevlilerin, Kırım sakinlerine karşı hukuk dışı fiillerde bulunduklarını iddia ediyorlar.
Kırım Tatar toplum temsilcileri, düzenledikleri basın konferansta “Ukrayna’nın İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko’nun sloganı icraata dökülmesini, apoletli caniler de cezalarını görmelerini istiyoruz” dediler.
Basın konferansı katılımcıları “Kırım polisleri Niyazi Gafarov’u dövdüler, Simeiz ve “Koton” davası ile ilgili araştırmalarında kanunsuzluklara izin verdiler, bugün şehir ortasında Kırım Tatarlara ateş açıyorlar. Daha sonra neler olacak? Sonraki kim?” dediler.
13 Haziran’da saat 17:30 sıralarda Krasnoznamennaya sokağında (Simferopol merkezi) birkaç tane polis 24 yaşındaki Kırım Tatar gencini dövdüler, sonra da ona ateş attılar. Bunun neticesinde yaralanan genç hastaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Olay üzerinde ceza davası açıldı. Araştırmalar devam etmektedir.
Aynı yerde 7 Ocak 2005’te Şovenistler çetesi Yahudi çocuklarını dövdüler. Çocuklardan 2 tanesi Cumhuriyet Çocuk Hastanesinde tedavi altıla alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.