SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım Tatarları için kendi sözümüzü söylemeliyiz”

Ukrayna milletvekilleri, uluslararası topluma Rusya'nın Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklama kararını kınama çağrısını içeren karar tasarısını kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım Tatarları için kendi sözümüzü söylemeliyiz”

Ukrayna Parlamento Başkanı Andrey Parubiy, dünyaya Kırım Tatar Milli Meclisi’ne destek çağrısında bulunmanın Ukrayna Parlamentosunun doğrudan yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Parlamentoda sabah oturumunda konuşan Parubiy, “Bugün Kırım Tatar halkına takibat ve baskı yapılıyor, komünistlerin ve Nazilerin yaptığı gibi. Ukrayna Verhovna Radası’nın (parlamentosunun) görevi, kendi sözünü söylemek ve özellikle Rusya’ya karşı yaptırımların gevşetilmesini isteyenler başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunmak. 21. yüzyılda bir halka karşı suç işleniyor. Bütün medeni dünya Kırım Tatar halkıyla omuz omuza durmalı. Tutumumuz ortak ve kararlı olmalı” dedi.

Ukrayna milletvekilleri, bugün 5 Ekim tarihinde ilk oylamada,”Ukrayna Parlamentosu’nun uluslararası kuruluş ve yabacı devletlerin parlamentolarına Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklama kararını tanımama, kınama çağrısı ve Kırım’ın yerli halkının uluslararası toplum tarafından korunmasına ilişkin” 5215 sayılı karar tasarısını kabul etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.