SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarları Kiev’de çadır kuracak

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2013 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2013 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarları Kiev’de çadır kuracak

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kiev’in Bağımsızlık Meydanı’nda Kırım Tatarlarını temsil edecek çadır kuracak. Yarından itibaren birkaç gün boyunca her gün 30’ar Kırım Tatarı Kiev’e gönderilecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, QHA’ya yaptığı açıklamada “Yurttaşlarımızı örgütlü olarak göndermeye başlayacağız ve meydan Kırım Tatar temsilciliği çadırını kuracağız. Yarından itibaren hava koşullarına göre 30’ar kişi göndereceğiz. Bugün meydana 50-60 kişi göndermeyi planlıyorduk ancak maalesef hava durumu çok kötüleşti ve planlarımızı değiştirdi. Yarın trenle hareket edeceğiz. 3 gün boyunca aktif şekilde insan göndereceğiz” diye kaydetti.

Ahtem Çiygöz, halen meydanda yaklaşık 50 Kırım Tatarının bulunmakta olduğunu bildirdi.

Ahtem Çiygöz, “2 hafta içerisinde Euromeydan’a toplam olarak 300’den fazla Kırım Tatarı katıldı. Örgütlü insanlardan bahsediyoruz. Bunun dışında, yurttaşlarımızın, öğrencilerin oraya kendi imkanlarıyla da gittiğini biliyoruz” dedi.

30 Kasım tarihinde Kiev’de düzenlenen AB yanlısı barışçıl eylemler Berkut çevik kuvvet timleri tarafından şiddet kullanarak dağıtılmasından sonra protesto eylemleri alevlendi Ukrayna İçişleri Bakanlığının bildirdiğine göre ülke çapındaki eylemlere toplam olarak 1,6 milyon kişi katıldı. 8 Aralık tarihinde Kiev’de düzenlenen Halk Toplantısı eylemine 500 binden fazla insan iştirak etti.

Mavile Abkerimova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.