SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarına karşı provokasyonlar devam ediyor

Rusya yanlısı güçler, Kırım Tatarlarına karşı provokasyon içerikli video hazırlayıp yayınlayarak Ukrayna’nın Geniçesk bölgesinde durumu gerginleştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarına karşı provokasyonlar devam ediyor

Rusya yanlısı güçler, Kırım Tatarlarının itibarını sarsmak için girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Bu kez, kendini “Gromada Hersona” (Herson Toplumu) olarak adlandıran Rusya yanlısı bir grubu temsil ettiğini ileri süren maskeli bir adam, Herson bölgesinin bazı sakinlerini, “Asker” sivil toplum birliği ve Kırım’ın Sivil Ablukası aktivistlerini desteklemekle suçluyor.
 
Terör örgütlerinin propaganda videolarına özgü bir tarzda çekilen videoda, kimliği belirsiz kişi, Lenur İslâmov ve Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin faaliyetleri hakkında asılsız deliler sunuyor. Maskeli adam, Kırım Tatarlarının, silahlı taburları kurmak için Türkiye’den para aldığını ileri sürerek, daha sonra bu taburların sivil nüfusa karşı savaşacağını iddia ediyor. 

Rusya yanlısı ayrılıkçının konuşması, Rus medyalarının her gün yayınladığı bir propaganda şeklinde yapıldı ve hiçbir belirli kanıtlar getirilmedi. Videoda, Kırım Tatar taburlarının “askerleri” arasında yer alan kişiler olduğu ileri sürülen kişilerin isimleri yayınlandı, maskeli adam, bu listede yer alan kişileri yok etme çağrısında bulundu. Söz konusu listede, Geniçesk Kaymakam Yardımcısı Gülnara Bekirova ve aile mensupları, silvil toplum aktivistleri, gazeteciler, Kırım Tatar Bölge Meclisleri üyelerinin isimlerine ye verildi.
 
Bu, Herson bölgesindeki Rusya yanlısı güçlerin, bölgedeki durumu gerginleştirmek için sıradaki girişimi oldu. Bundan önce Rusya yanlısı güçler, Kırım Tatarlarını terör eylemi düzenlemekle suçladı, örneğin Geniçesk’te bir markete el bombası atmakla. Daha sonra, bu saldırının, Rusya yanlısı SPAS partisinden eski milletvekili tarafından organize edildiği ortaya çıktı ve şimdi propagandacılar başka yöntemleri kullanmaya karar verdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.