SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarının haklarının ihlalleri 46 sayfalık raporda toplandı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarının haklarının ihlalleri 46 sayfalık raporda toplandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkisi’nin Faaliyetlerini Sağlama Bölümü, Kiev’de 12 Mart tarihinde Kırım Tatarlarının durumu ile ilgili rapor sundu.

Kiev’de 46 sayfalık “2015 Yılının Başında Kırım Tatar Halkı” adlı raporu tanıtan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi’nin Faaliyetlerini Sağlama Bölümü Başkanı Arsen Jumadilov, “Söz konusu raporu Kırım Tatar halkına 360 derece bakış açısı sağlamak için hazırladık. Kırım Tatarlarından söz edildiğinde genelde ya işgal koşullarında yaşayan halk ya sürgün edilen halk ya da köklü halk olarak sadece 1 unsurdan söz ediliyor. Söz konusu raporda, Kırım Tatar meselesi ele alındığında bir bütün olarak görülmesi gerektiğini kaydettik” diye konuştu.

Üç bölümden oluşan raporun birinci bölümünde Ukrayna’nın köklü halkı olarak Kırım Tatarlarlarının haklarının yasal düzeyde kabul edilmesinden bahsediliyor. İkinci bölümde sürgünden dönen vatandaşlar olarak Kırım Tatarlarının haklarının sağlanmasından söz edilirken, üçüncü bölümde Kırım Tatarlarının "işgal edilen" Kırım’daki durumu anlatılıyor.

Ayrıca Arsen Jumadilov, benzer raporların her yıl hazırlanacağı ve uluslararası platformlarda yayılması için birkaç dile çevirileceğini bildirdi.

Rapor, Rusya’nın Kırım'ı ilhakının 1. yıldönümü nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının Mart ayı boyunca Ukrayna Kriz Medya Merkezi’nde düzenlediği ‘Her halükarda Kırım Ukrayna’nındır’ kampanyası çerçevesinde sunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.