SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldi"

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgaline kimsenin sesinin çıkmadığını ve daima Azerbaycan'ın yanında olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldi"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyaret için geldiği ABD dönüşünde gazetecilere gündemi değerlendirdi.  Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgaline kimsenin sesinin çıkmadığını aktaran Çavuşoğlu, " Biz bölgemizde hep savaşlardan bahsediyoruz. Bunun yanında önemli olan bir de dondurulmuş itilaflar var.  Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldi. " dedi.

"Biz her zaman Azerbaycan'ın yanındayız"

Çavuşoğlu, "Alınan çeşitli kararlar var, buna rağmen kimse sesini çıkarmıyor. Rusya ve ABD bu sorunu çözmek istesin, bu sorun bir hafta içinde çözüme kavuşur. Sorun çözülmezse çatışmalar kaçınılmazdır, biz çatışmadan yana değiliz. Biz her zaman  Azerbaycan'ın yanındayız. Bugün  Azerbaycan ile birçok konuda iş birliğimiz var. Biz bir millet iki kardeşiz. Sürekli sınırda  Ermenistan'ın tacizleri var.  Azerbaycan angajman kurallarını uyguluyor" diye konuştu.

Ermenistan ile  Azerbaycan arasında yaşanan gerilime de değinen Çavuşoğlu, Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldiğii vurgulayarak, şunları kaydetti: " Karabağ ve  Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulmalıdır. Bugüne kadar  Karabağ problemini çözmek için yeteri kadar adım atılmadı. Biz bölgemizde hep savaşlardan bahsediyoruz. Bunun yanında önemli olan bir de dondurulmuş itilaflar var.  Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldi. Bir tek  Kıbrıs'ın konusunun çözümünde ilerleme var. Bir an evvel bu sorunun çözülmesi gerekiyor.  Azerbaycan'ın 7 bölgesini  Ermenistan hala işgal ediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.