SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım yönetimi Kırım Savaşında ölen Rus askerlerini andı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2013 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2013 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım yönetimi Kırım Savaşında ölen Rus askerlerini andı

Kırım Özerk Cumhuriyeti Başkanı Vladimir Konstantinov Akmescit’in Dolgorukov dikilitaşında yapılan törenle 1853-56 Kırım Savaşında ölen Rus askerlerini andı.

Törene Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Daimi Temsilcisi Viktor Plakida, Rusya’nın Akmescit Başkaonsolosu Vyaçeslav Svetliçnıy, milletvekilleri ve Rusya yanlısı teşkilatların üyeleri katıldı.

Akmescit’teki toplu mezarlıkta devam eden anma faaliyetlerinde, burada gömülmüş olan 35 bin asker için Akmescit ve Kırım Metropoliti Lazar tarafından dini ayin yapıldı.

Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, yapmış olduğu konuşmada “1853-1856 yılları arasında Kırım yarımadasındaki kanlı çatışmalarda 150 binden fazla Rus askeri öldü. Onların kahramanlığı Kırım’ın tarihinde altın harflerle yazıldı. Bir buçuk yüzyıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen Kırım Savaşının anısı hala halkın hafızasında yaşıyor. Bizim görevimiz elimizden gelen her şeyi yaparak o yıllardaki kahramanlıkların anısını saklamak ve yetişen nesillere vatan sevgisini aşılamaktır.” dedi.

Törenlerde sadece Rusya bayraklarının olması, hiçbir Ukrayna bayrağının olmaması dikkati çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.