SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım yönetimi su ihtiyacını artezyenle karşılamayı planlıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım yönetimi su ihtiyacını artezyenle karşılamayı planlıyor

Kırım Enformasyon Bakanı Dmitriy Polonskiy 27 Nisan Pazar günü, Kırım’da içme suyu ihtiyacının karşılanması için artezyen kuyularının açılmaya başladığını söyledi.

Dmitriy Polonskiy, tatlı su stoklarının 1970’li senelerde Sovyet jeologlar tarafından keşfedildiğini, ama ondan sonra bu konuda kimsenin çalışmadığını belirtti.

Polonskiy, “O zamanlar yeraltı sularına gerek olmadığı için bu çalışmalara devam edilmedi. Bugün durum değişti ve bizim bunu yapmamız lazım. Kesin rakamlar elimizde yok, işler daha yeni başladı” dedi.

Kırım Başbakan Yardımcısı Rustam Temirgaliyev, yeraltı tatlı su stoku miktarının, Kefe ve Kerç dahil olmak üzere Kırım’ın güneydoğu bölgesinin su ihtiyacını karşılamak için yeterli olacağını söylemişti. Rustam Temirgaliyev, yeraltı su çıkarma işlerin Nisan sonu ya da Mayıs ayında başlayacağını açıklamıştı.

Kırım’ın su için ödeme yapmadığını belirten Kiev hükümetin sözlerin yanlış olduğunu söyleyen Temirgaliyev, Ukrayna ile su sözleşmesini yapmak için 12 Nisan’da Herson bölgesine gerekli belgeleri ilettiğini açıkladı.

Rustam Temirgaliyev, “Tuhaf Kievli memurların isteyecekleri fiyatı ödemeye hazır olduğumuzu söylememize rağmen onlar yine bir mazeret bulup yanlış belgeleri ulaştırdığımızı öne sürdü” dedi.

Kırım, su ihtiyacının yüzde 85’ini Kuzey-Kırım kanalı ile gelen Dinyeper nehrinden alınan su karşılıyordu.

Kırım'ın Rus idaresi suyun Ukrayna makamları tarafından kesildiğini öne sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.