SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım yönetiminin “Türk heyeti” oyunu

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım yönetiminin “Türk heyeti” oyunu

Kırım Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın nasıl geliştiğini görmek ve Kırım karşıtı propagandayı ortadan kaldırmak için Kırım’a Türk heyetinin geldiğini söyledi.

Rusya’nın RİA Novosti haber ajansına açıklama yapan Ruslan Balbek, “Türk heyetinde şehir belediye başkanları, iş adamları ve sivil toplum temsilcileri yer alıyor” dedi.

Heyetin, "Kırımlıların barış ve uyum içinde yaşadığını, potansiyel ortak ekonomik ilişkilerin perspektiflerini, Kırım ve Rusya’nın tek geçmişi ve geleceğinin olduğunu görebileceğini" savunan Balbek, ziyareti çerçevesinde Türk heyetinin Kırım yönetimi temsilcileri ile bir araya gelmeye planladığını belirtti.

Birçok basın kuruluşu da Rus ajansının söz konusu haberine atıfta bulunarak, Kırım'daki durum hakkında bilgi almak için Türkiye'nin göndereceği gayrıresmi heyetin Kırım'a geldiği yönünde haber verdi.

Ancak QHA'nın aldığı bilgilere göre, söz konusu heyetin Türkiye’nin Kırım’a göndermeye planladığı gayrıresmi heyet ile hiçbir alakası yok. 

Konuyla ilgili QHA'ya açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Türkiye Danışmanı İsmet Yüksel, söz konusu açıklamanın insanları yanıltmak için Kırım yönetiminin yaptığı klasik hareketlerden biri olduğu fikrini dile getirerek, “Bu gelen kimlerse, kendi inisiyatifi ile gelen insanlar. Türkiye'de Kırım konusunda bilgisi olmayan birçok insan var. Bu, Kırım'ı kontrolde tutan mevcut yönetimin yeni bir oyunu olabilir” diye kaydetti.

Türkiye'nin Kırım'a göndereceği gayrıresmi heyetin yarımadaya geliş tarihinin henüz netleşmediği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kırım'a gayriresmi bir heyet göndereceğini ancak heyetin hangi ülke üzerinden geçeceği konusunda anlaşma sağlanamadığını söylemişti. Çavuşoğlu, "Heyette insan haklarıyla ilgilenen kişiler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, akademisyenler olacak. İki ülke de heyetin gönderilmesini kabul etti. Sadece heyetin hangi ülke üzerinden geçeceği konusunda iki ülkenin de farklı görüşleri var" şeklinde açıklama yaptı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.