SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlı işbirlikçiden Klimkin’in açıklamasına yorum

Kırımlı işbirlikçi Sergey Tsekov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin’in, Rusya’nın Kırım’daki askeri teçhizatı iade etmesi ile ilgili açıklamasını yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlı işbirlikçiden Klimkin’in açıklamasına yorum

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’dan yasa dışı olarak Rusya Federasyon Konseyi’nin sözde senatörlüğüne seçilen Kırımlı işbirlikçi Sergey Tsekov, Ukrayna’nın işgal altındaki yarımadadaki askeri teçhizatını yakın zamanda geri alacağını iddia etti.
 
Kırım’ın propaganda medyasına konuşan Sergey Tsekov, Ukrayna yönetiminin günümüzde ABD’nin etkisi altında olduğunu ileri sürdü.
 
Sergey Tsekov, “Onlar (Ukrayna yönetimi) askeri teçhizatı yakında geri alacak. Bugün almazlarsa yarın alırlar. Ama bu yönetimde büyük sorunlar var, çünkü onlar Rusya ile ilişkilerin kötüleşmesini istiyor. Bu durumun kendi istekleriyle olmadığından eminim, ABD’nin etkisi altındalar” diye savundu.
 
Bunun dışında işbirlikçi Tsekov, Ukrayna yönetiminin Rusya ile ilgili her türlü açıklamasını “ABD yapılarıyla” koordine ettiği kanaatinde olduğunu ifade etti.



164902



Daha önce Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Kırım’da kalan askeri araçlarını iade etmeye hazır oldukları açıklamasında bulunduğu bildirilmişti. 11 Ocak'ta Moskova’da basın mensupları ile bir araya gelen Vlarimi Putin, “Ukrayna teçhizatını teslim etme sürecini devam ettirerek Kırım’daki Ukrayna askeri gemilerini, uçaklarını, zırhlı araçlarını iade etmeye hazırız” dedi.
 
Rus liderin ilgili açıklamasını yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da kalan, Ukrayna’ya ait askeri teçhizatı iade etmeye hazır olduğu” iddiasında bulunarak işgali yasallaştırmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca Klimkin, Ukrayna’nın, konuyla ilgili Rusya’dan hiçbir resmi belge almadığını belirterek “Elimizde hiçbir diplomatik not yok” dedi. Pavlo Klimkin, “Rusya’nın bu hilesini hepiniz çok iyi anlıyorsunuz: işgal edilen Kırım ile ilgili bir diyaloğun sürdürüldüğünü göstermek. Ama Kırım’ın statüsü ile ilgili hiçbir konuda diyalog yapmıyoruz, siyasi veya hukuki tutumumuzu zayıflatacak hiçbir eylemde bulunmayacağız” diye devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.