SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlı Olimpiyat şampiyonu madalyayı işte böyle kutladı (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2012 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2012 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlı Olimpiyat şampiyonu madalyayı işte böyle kutladı (VİDEO)
Londra’da yapılan 30. Yaz Olimpiyat Oyunlarında Ukrayna’yı temsil eden Kırımlı boksör Aleksandr Usik, 91 kiloda altın madalya kazandı. Usik, galibiyeti Gopak adlı geleneksel kozak dansı ile kutladı.

2011 Dünya Şampiyonu olan Usik, final maçında İtalyan Clemente Russo’yu 14-11 mağlup ederek Olimpiyat Şampiyonu oldu.

Turnuvada Ukraynalı kozak traşı ile mücadele eden Aleksandr Usik, final müsabakası sonucunda galip ilân edildikten sonra ringde Gopak adlı Ukraynalı kozakların geleneksel dansını oynayarak zaferini kutladı. Usik, şu anda profesyonel boksta ağır siklette IBF, IBO, WBA, WBO şampiyonu Vladimir Kliçko ve Londra Olimpiyatlarında 2.kez Olimpiyat Şampiyonu olan Vasiliy Lomaçenko’dan sonra Olimpiyat Şampiyonu olan 3. Ukraynalı boksör oldu.

Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, Aleksandr Usik’i tebrik etti. Mogilyov’un tebrik mesajında şöyle deniliyor: “Siz, uzun süren antrenmanlardan sonra dünyanın en güçlü boksörlerini mağlup ederek hak ettiğiniz zaferi elde ettiniz. Harika bir final, Ukrayna Olimpiyat Milli Takımının hazinesine eklenmiş yeni madalya, Kırım’ın ve genel olarak devletimizin spordaki imajının yükselmesi demek oluyor. Bütün Kırımlılar zaferinizle gurur uyuyor.”

Osman Bayramaliyev





QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.