SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlı sporcu Dünya Boks Şampiyonasında 2. oldu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2013 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2013 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlı sporcu Dünya Boks Şampiyonasında 2. oldu

Sivastopollü Ruslan Zubaçuk, Kiev’de düzenlenen Gençler Arası Dünya Boks Şampiyonasında gümüş madalya kazanarak Ukrayna’nın “Spor Ustası” unvanını almaya hak kazandı.

4 kez Ukrayna şampiyonu olan ve Avrupa Şampiyonası’nın bronz madalyalı sporcusu Ruslan Zubaçuk, 52 kg kategorisinde ABD’li Shakur Stevenson’a yenilerek gümüş madalya ile yetindi. Ukrayna adına mücadele veren Akmescitli İgor Viktorov da bronz madalya kazandı.

Ruslan Zubaçuk, Akmescit tren istasyonunda şampiyon gibi karşılandı. Ruslan Zubaçuk, QHA muhabirine yaptığı açıklamada final karşılaşmasının kendisi için zor geçtiğini söyledi.

Ruslan, “Ben galip gelmeyi çok istiyordum. Bu zafer hırsını bastırmam gerekiyordu. Bu toplanmamı engelliyordu. Ancak böyle düzeyde bir yarışmaya katıldığım için çok mutluyum” dedi.

Dünya Şampiyonası Ruslan için bir ateşleyici bir etki yaptı. Ruslan Zubaçuk artık ümitler kategorisinde dövüşecek. Ruslan’nın hedefi ise Rio de Janeiro’da yapılacak olan 2016 Olimpiyat Oyunlarına iştirak etmek.

Kiev’de düzenlenen Dünya Boks Şampiyonasında Ukrayna 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı.
Ruslan’ın annesi Diana Asanova oğlunun tüm müsabakalarında bulunarak destek veriyor. Ruslan, salonda annesinin bulunmasının bütün gücünü ortaya koymasına yardımcı olduğunu belirtti. Diana Asanova, “Anne ve baba gibi kimse destek veremez” diyor. Diana Asanova, 20 yıldan beri Kırım Tatar kültürünün canlanması ve gelişmesi için etkin şekilde faaliyet gösteriyor.

Elvira Saranayeva

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.