SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlılar devletten aldığı toprağı satamayacak

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2014 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlılar devletten aldığı toprağı satamayacak

Kırım’da özel kullanım için verilen arsaların satışına moratoryum uygulanacak.

Kırım Mülkiyet ve Toprak Bakanı Aleksandr Gordetskiy, Kırımlılara özel kullanım için verilen toprakların satış yasağının, toprak piyasasında spekülasyonu önlemek için uygulandığını belirtti.

Akmescit'te 6 Kasım Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında konuşan Gordetskiy, “Moratoryum süreleri henüz değerlendiriliyor. Şimdilik 5 ya da 7 yıl süreleri ele alınıyor. Bu moratoryum, yeniden satışı ve spekülasyonu önlemek için uygulanıyor” dedi.

Ayrıca hükümetin onaylamayı planladığı belgeye göre, arsayı alan kişi, üç yıl içerisinde aldığı topraklarda inşaat veya tarım işlerine başlamalı, aksi takdirde toprak geri alınacak. Gorodetskiy, bu uygulamanın toprağın etkisiz kullanımını engelleyeceğini söyledi.

Aleksandr Gordetskiy, “Birçok kişi toprağı alıp kullanmıyor, böylece topraklar boş duruyor, vergi de ödenmiyor. Sahibi toprağı kullanmayıp sadece satıp para kazanacağı günü bekliyor. İkincil toprak piyasalarının oluşmasını önlemeliyiz” diye konuştu.

Bahsedilen tüm konuların ilgili kanun tasarısında yer alacağını ve kanun tasarısının en yakın zamanda Kırım Parlamentosu’na sunulacağını kaydeden Gordetskiy, “Kanun tasarısı neredeyse hazır” dedi.

Söz konusu kanun tasarısında ayrıca ihtiyacı olan herkese arsa verilmesini öngören maddenin de yer aldığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.